Retigo s.r.o.

Piece konwekcyjno-parowy O 621 i

Piece konwekcyjno-parowy O 621 i

Seria modeli pieców konwekcyjno-parowych RETIGO Orange Vision usatysfakcjonuje użytkowników o mniejszych wymaganiach dotyczących ilości funkcji w wyposażeniu podstawowym, kładących jednak nacisk na wysoką jakość i łatwość obsługi. W odróżnieniu od serii modeli Blue Vision piece konwekcyjno-parowe Orange Vision są wyposażone wyłącznie w system automatycznego mycia Active cleaning, 7 prędkości wentylatora + funkcja Fan stop oraz niezbędne funkcje podstawowe. Pozostałe wyposażenie, takie jak zintegrowany prysznic, klapka i 99 programów w 9 krokach, są opcjonalne. Klient ma możliwość skonfigurowania urządzenia według własnych potrzeb i niepłacenia za wyposażenie, z którego nie będzie w przyszłości korzystać. Elegancki funkcjonalny design podkreśla prostotę urządzeń, diodowy wyświetlacz LED umożliwia natomiast łatwe ustawianie i sterowanie.

Rozmiar 621 jest idealny do kuchni o wydajności 100-300 dań dziennie. Rozmiary pojemników gastronomicznych to GN 2/1 (650x530 mm). Do pieca o rozmiarze 621 można dokupić szeroką gamę wyposażenia – różnego rodzaju podstawy nierdzewne itp. Model 621 można połączyć w zestawie z piecem konwekcyjno-parowym 621 lub 1021. System generowania pary jest natryskowy. Źródłem ciepła jest energia elektryczna.

Żądanie

TODO /3d/nejaky_soubor_b-623.html

Wyjątkowe funkcje

 Vision Perfect Cooking

Dzięki piecom konwekcyjno-parowym Retigo Vision zyskujesz pewność, że zawsze osiągniesz doskonałe efekty gotowania. Przygotowane potrawy mają idealny kolor, są soczyste, chrupiące i zdrowe, a wszystko to przy minimalnej ilości tłuszczu.

 Vision Design

Piece konwekcyjno-parowe Retigo Vision to doskonałe połączenie funkcjonalności, wyjątkowej ergonomii i atrakcyjnego wyglądu. Wszystko to przy najwyższym poziomie bezpieczeństwa i higieny.

 My Vision Controls

Najprostsze sterowanie na rynku pomoże Ci zaoszczędzić czas oraz szybko i łatwo wprowadzić potrzebne ustawienia. Czas reakcji ekranu jest idealny, nawet jeśli Twoje dłonie są tłuste lub kiedy nosisz rękawice. Główne menu możesz dostosować do swoich indywidualnych potrzeb.

 Smart Investment

Dzięki piecom konwekcyjno-parowym Retigo Vision oszczędzasz pieniądze każdego dnia. Najniższe na rynku zużycie energii i wody w połączeniu z ekonomicznym myciem automatycznym, to gwarancja szybkiego zwrotu zainwestowanego kapitału.

Standardowe funkcje

Gotowanie

  • Gorące powietrze 30 – 300 °C
  • Funkcja kombi – gorące powietrze/para 30 – 300 °C
  • Funkcja gotowania w parze 30 – 130 °C
  • Bio-gotowanie 30 – 98 °C
  • Pieczenie nocne – Oszczędność czasu, energii i pieniędzy.
  • ASGS (Advanced Steam Generation System) – Szybkie generowanie nasyconej pary.
  • Poprzeczne półki – Bezpieczniejsze i wygodniejsze ułożenie pojemników GN. Lepszy podgląd obrabianych potraw.
  • Regeneracja, system bankietowy – Obróbka termiczna polegająca na regeneracji i utrzymywaniu potraw do serwowania.
  • Pieczenie niskotemperaturowe – Minimalna utrata wagi, większa soczystość i lepszy smak.
  • Automatyczny przedgrzew/chłodzenie minimalizuje spadek temeratury na początku obróbki. Rozpocznij pieczenie z wymaganą temperaturą.
  • Vision Controls
  • Dotykowy panel sterujący – Niezawodne i szybkie sterowanie w każdych warunkach, brak elementów mechanicznych, przycisków i pokręteł.
  • Active Cleaning – Oszczędne automatyczne mycie. Kucharz nie musi już więcej poświęcać czasu na mycie.
  • Automatyczny start – Możliwość ustawienia opóźnionego uruchomienia.

Pozostałe wyposażenie

  • Potrójna szyba w drzwiach – Minimalne straty ciepła, niskie zużycie energii, jeszcze lepsze chłodzenie drzwi.
  • 7 prędkości wentylatora – dokładne kontrolowanie cyrkulacji powietrza.
  • Automatic Fan stop – natychmiastowe zatrzymanie wentylatora przy otwarciu drzwi, minimalizuje utratę ciepła i zwiększa bezpieczeństwo.
  • Dwukierunkowe obroty wentylatora – Idealnie równomierny efekt pieczenia.
  • Solidna klamka – wygodne i bezpieczne otwieranie urządzenia, antybakteryjne wykonanie.
  • Stal nierdzewna AISI 304/316 – najwyższej jakości wykonananie z powłoką o podwyższonej trwałości.
  • Chemicznie wytrawiana komora gotowania – zaokrąglone narożniki dla łatwego czyszczenia.
  • Rynienka ociekowa pod drzwiami – Brak wody na podłodze.
  • Dwa doprowadzenia wody – Oszczędność urządzeń uzdatnienia wody.
  • WSS (Water Saving System) – Specjalny system odpływu i wbudowany rekuperator pozwala zmniejszyć
    zużycie wody.
  • Wyjmowane półki na GN z odstępem 73 mm między półkami.

Łącza

  • Port USB – Łatwe odczytywanie i wczytywanie danych.
  • VisionCombi software – Zarządzanie programami z komputera PC, podglad danych HACCP.

Zapis danych

  • Zapis HACCP – Łatwa i błyskawiczna analiza punktów krytycznych.
  • Kompletny zapis danych pracy.

Serwis

  • SDS (Service Diagnostic System) – Automatyczna informacja o błędach.

    

 

 

Dane techniczne

ModelO 621 i
Specyfikacja techniczna 2E0621IA
Zasilanie elektryczne
Wytwarzanie pary iniekcja
Pojemność 6 x GN2/1
Pojemność(opcjonalnie) 12 x GN1/1
Orientacyjna ilość porcji 100-300
Rozstaw prowadnic 73mm
Wymiary (szer. x wys. x gł.) 1121 x 826 x 1018 mm
Waga 160 kg
Moc całkowita 18,6 kW
Moc grzewcza 18 kW
Zabezpieczenie 32 A
Zasilanie 3N~/380-415V/50-60 Hz
Poziom hałasu max. 70 dBA
Przyłącze wody/odpływu G 3/4” / 50 mm
Temperatura 30 - 300 °C

 

Rysunki

Elektryczny O 621 i

A - Klapka | B - Komin | C - Odpływ | E - Elektryka | V1 - Woda nieuzdatniona | V2 - Woda uzdatniona

Pobierz