Retigo s.r.o.

Piece konwekcyjno-parowy O 621 i

Piece konwekcyjno-parowy O 621 i

Seria modeli pieców konwekcyjno-parowych RETIGO Orange Vision usatysfakcjonuje użytkowników o mniejszych wymaganiach dotyczących ilości funkcji w wyposażeniu podstawowym, kładących jednak nacisk na wysoką jakość i łatwość obsługi. W odróżnieniu od serii modeli Blue Vision piece konwekcyjno-parowe Orange Vision są wyposażone wyłącznie w system automatycznego mycia Active cleaning, 7 prędkości wentylatora + funkcja Fan stop oraz niezbędne funkcje podstawowe. Pozostałe wyposażenie, takie jak zintegrowany prysznic, klapka i 99 programów w 9 krokach, są opcjonalne. Klient ma możliwość skonfigurowania urządzenia według własnych potrzeb i niepłacenia za wyposażenie, z którego nie będzie w przyszłości korzystać. Elegancki funkcjonalny design podkreśla prostotę urządzeń, diodowy wyświetlacz LED umożliwia natomiast łatwe ustawianie i sterowanie.

Rozmiar 621 jest idealny do kuchni o wydajności 100-300 dań dziennie. Rozmiary pojemników gastronomicznych to GN 2/1 (650x530 mm). Do pieca o rozmiarze 621 można dokupić szeroką gamę wyposażenia – różnego rodzaju podstawy nierdzewne itp. Model 621 można połączyć w zestawie z piecem konwekcyjno-parowym 621 lub 1021. System generowania pary jest natryskowy. Źródłem ciepła jest energia elektryczna.

Żądanie

TODO /3d/nejaky_soubor_b-623.html

Wyjątkowe funkcje

Vision Perfect Cooking

Daj swoim gościom dobry powód by wracali do Twojego lokalu. Dzięki piecom konwekcyjno-parowym Retigo Vision zyskujesz pewność, że zawsze osiągniesz doskonałe efekty gotowania. Przygotowane potrawy mają idealny kolor, są soczyste, chrupiące i zdrowe, a wszystko to przy minimalnej ilości tłuszczu.

Vision Design

Pomaga gotować łatwo i wygodnie. Piece konwekcyjno-parowe Retigo Vision to doskonałe połączenie funkcjonalności, wyjątkowej ergonomii i atrakcyjnego wyglądu. Wszystko to przy najwyższym poziomie bezpieczeństwa i higieny.

Vision Controls

Daje Ci czas byś mógł skoncentrować się na gotowaniu i rzeczach ważnych dla Ciebie. Najprostsze sterowanie na rynku pomoże Ci zaoszczędzić czas oraz szybko i łatwo wprowadzić potrzebne ustawienia. Czas reakcji ekranu jest idealny, nawet jeśli Twoje dłonie są tłuste lub kiedy nosisz rękawice.

Smart Investment

Oszczędzasz pieniądze każdego dnia. Najniższe na rynku zużycie energii i wody w połączeniu z ekonomicznym myciem automatycznym, to gwarancja szybkiego zwrotu zainwestowanego kapitału.

Standardowe funkcje

Gotowanie

  • Gorące powietrze 30 – 300 °C
  • Funkcja kombi – gorące powietrze/para 30 – 300 °C
  • Funkcja gotowania w parze 30 – 130 °C
  • Bio-gotowanie 30 – 98 °C
  • Pieczenie nocne – Oszczędność czasu, energii i pieniędzy.
  • ASGS (Advanced Steam Generation System) – Szybkie generowanie nasyconej pary.
  • Poprzeczne półki – Bezpieczniejsze i wygodniejsze ułożenie pojemników GN. Lepszy podgląd obrabianych potraw.
  • Regeneracja, system bankietowy – Obróbka termiczna polegająca na regeneracji i utrzymywaniu potraw do serwowania.
  • Pieczenie niskotemperaturowe – Minimalna utrata wagi, większa soczystość i lepszy smak.
  • Automatyczny przedgrzew/chłodzenie minimalizuje spadek temeratury na początku obróbki. Rozpocznij pieczenie z wymaganą temperaturą.
  • Vision Controls

Vision Controls

  • Dotykowy panel sterujący – Niezawodne i szybkie sterowanie w każdych warunkach, brak elementów mechanicznych, przycisków i pokręteł.
  • Active Cleaning – Oszczędne automatyczne mycie. Kucharz nie musi już więcej poświęcać czasu na mycie.
  • Automatyczny start – Możliwość ustawienia opóźnionego uruchomienia.

Pozostałe wyposażenie

  • Potrójna szyba w drzwiach – Minimalne straty ciepła, niskie zużycie energii, jeszcze lepsze chłodzenie drzwi.
  • 7 prędkości wentylatora – dokładne kontrolowanie cyrkulacji powietrza.
  • Automatic Fan stop – natychmiastowe zatrzymanie wentylatora przy otwarciu drzwi, minimalizuje utratę ciepła i zwiększa bezpieczeństwo.
  • Dwukierunkowe obroty wentylatora – Idealnie równomierny efekt pieczenia.
  • Solidna klamka – wygodne i bezpieczne otwieranie urządzenia, antybakteryjne wykonanie.
  • Stal nierdzewna AISI 304/316 – najwyższej jakości wykonananie z powłoką o podwyższonej trwałości.
  • Chemicznie wytrawiana komora gotowania – zaokrąglone narożniki dla łatwego czyszczenia.
  • Rynienka ociekowa pod drzwiami – Brak wody na podłodze.
  • Dwa doprowadzenia wody – Oszczędność urządzeń uzdatnienia wody.
  • WSS (Water Saving System) – Specjalny system odpływu i wbudowany rekuperator pozwala zmniejszyć
    zużycie wody.
  • Wyjmowane półki na GN z odstępem 73 mm między półkami.

Łącza

  • Port USB – Łatwe odczytywanie i wczytywanie danych.
  • VisionCombi software – Zarządzanie programami z komputera PC, podglad danych HACCP.

Zapis danych

  • Zapis HACCP – Łatwa i błyskawiczna analiza punktów krytycznych.
  • Kompletny zapis danych pracy.

Serwis

  • SDS (Service Diagnostic System) – Automatyczna informacja o błędach.

Dane techniczne

ModelO 621 i
Specyfikacja techniczna 2E0621IA
Zasilanie elektryczne
Wytwarzanie pary iniekcja
Pojemność 6 x GN2/1
Pojemność(opcjonalnie) 12 x GN1/1
Orientacyjna ilość porcji 100-300
Rozstaw prowadnic 73mm
Wymiary (szer. x wys. x gł.) 1121 x 826 x 1018 mm
Waga 160 kg
Moc całkowita 18,6 kW
Moc grzewcza 18 kW
Zabezpieczenie 32 A
Zasilanie 3N~/380-415V/50-60 Hz
Poziom hałasu max. 70 dBA
Przyłącze wody/odpływu G 3/4” / 50 mm
Temperatura 30 - 300 °C

 

Rysunki

Elektryczny O 621 i

A - Klapka | B - Komin | C - Odpływ | E - Elektryka | V1 - Woda nieuzdatniona | V2 - Woda uzdatniona

Pobierz