Retigo s.r.o.

Serwis użytkownika

Obsługa użytkownika

Profesjonalne urządzenia gastronomiczne, takie jak piece konwekcyjno-parowe, piekarnicze, holdomaty, schładzarko-zamrażarki szokowe i regeneratory, wykorzystują szereg technologii z którymi warto się zapoznać.

Aby ułatwić swoim Klientom wybór optymalnego urządzenia oferujemy pełną obsługę i doradztwo od etapu podejmowania decyzji, przez zakup, aż po użytkowanie.

Wsparcie i doradztwo

Planujesz zakupić urządzenie z oferty RETIGO? Potrzebujesz porady, które urządzenie najlepiej sprosta Twoim wymaganiom? Jaki rozmiar wybrać? Jaki model najlepiej nadaje się do usług, które planujesz świadczyć? Który typ urządzenia pomoże Ci zminimalizować koszty eksploatacyjne i zoptymalizować czas realizacji zamówienia? Nie wiesz w jaki sposób przygotwywać, przechowywać i regenerować żywność w swojej restauracji? Zapytaj nas.

Nasi specjaliści są gotowi wysłuchać każdej Twojej opinii i odpowiedzieć na każde pytanie. Pomogą Ci wybrać urządzenie z którego będziesz naprawdę zadowolony. Zasugerują akcesoria, któ®e ułatwią i przyspieszą prace. Swoim doświadczeniem dzielą się oczywiście darmowo.

*Dla Ciebie oznacza to krószy czas podjęcia decyzji oraz świadomy zakup. Wiesz co nabywasz i wiesz w jaki sposób najefektywniej to wykorzystywać.

Zakup

Jeśli urządzenie jest już wybrane, ale nie wiesz gdzie je kupić, skontaktuj się z RM GASTRO Polska – wyłącznym dystrybutorem urządzeń RETIGO na terenie Polski. Uzyskasz dokładne informacje jak zrealizować ransakcję oraz wsparcie techniczne, serwisowe i montażowe.

W ramach zakupu zyskujesz nie tylko wysokiej jakości urządzenie ale także pełną obsługę posprzedażową, gwarancję oraz opiekę serwisową z dostępem części zamiennych w ciągu 24 godzin.

Użytkowanie

Użytkowanie

Gdy zakupiłeś urządzenie RETIGO i jest ono właśnie dostarczane do Twojej kuchni, możesz kontaktować się z Ekspertem Kulinarnym RM GASTRO w celu ustalenia daty szkolenia posprzedażowego. Ta sama osoba będzie również do Twojej dyspozycji przez dalszy okres ekslopatacji.

Po instalacji pieca Twoją kuchnię odiwedzi Ekspert Kulinarny, który merytorycznie i praktycznie pokaże Ci jak obsługiwać piec. Będziesz mógł sprawdzić działanie funkcji, poznać szerokie możliwości jakie daje urządzenie oraz uzyskać szczegółowe porady osoby, której specjalnością są własnie te urządzenia.

To nie wszystko. W urządzeniach Retigo stosowane są technologie mające na celu maksymalne obniżenie zużycia energii elektrycznej, wody i gazu. Ekspert Kulinarny podpowie Ci dodatkowo jak jeszcze bardziej zwiększyć te oszczędności - jak gotować ekonomicznie i zdrowo (np. zmniejszając ilość tłuszczu w procesie przygotowywania potraw) oraz jak używać pieca by straty wagi i składników mineralnych produktów były jak najniższe.

Jako bonus otrzymasz również specjalną książkę kucharską RETIGO, która poprowadzi Cię przez kuchnię Polską i zagraniczną. Nie jest to zwyczajna książka z przepisami ale podręcznik, który poda Ci konkretne parametry i ustawienia pieca dla poszczególnych potraw. Podstawową wiedzę wystarczy wzbogacić o fajnazję kucharza, aby móc szczycić się wspaniałym menu.

O usługach serwisowych Retigo, szczegółach gwarancji i wsparcia technicznego przeczytasz w dziale "Serwis".

Żywotnosć pieca RETIGO

Żywotność urządzenia wynosi 10 lat pod warunkiem dotrzymania poniższych warunków:

  • Regularna kontrola serwisowa co 12 miesięcy
  • Kontrole i naprawy serwisowe muszą być wykonywane przez autoryzowane serwisy RETIGO
  • Musi być prowadzony dokładny rejestr usług serwisowych
  • Wskazóoki zawarte w instrukcji obsługi muszą być bezwzględnie przestrzegane Codzienne utrzymanie, czyszczenie i odkamienianie musi być wykonywane przy użyciu środków RETIGO (RETIGO ACTIVE CLEANER do mycia automatycznego, RETIGO MANUAL CLEANER do mycia ręcznego, PURON K etc.)
  • W przypadku pieca z automatycznym myciem należy używać RETIGO ACTIVE CLEANER
  • Przeszkolenie operatora urządzenia przez kucharza RETIGO musi być udokumentowane w książce serwisowej
  • W przypadku zmiany personelu obsługującego piec musi być przeprowadzone kolejne szkolenie