Retigo s.r.o.

Piece konwekcyjno-parowy O 623 Plus

Piece konwekcyjno-parowy O 623 Plus

Nowa seria pieców konwekcyjno-parowych Retigo Vision Orange Plus to zupełnie nowy standard, który łączy w sobie niesamowitą prostotę obsługi dzięki 7 ”ekranowidotykowemu z systemem Vision Controls oraz świetnemu wyposażeniu w podstawowej wersji m.in. książka kucharska na 99 programów. Szeroka gama konfiguracji pozwala na dopasowanie urządzenia do potrzeb każdej kuchni. Nowy Orange Plus oferuje doskonały stosunek ceny do wydajności, a ponadto:

+ 7“ DOTYKOWY PANEL STEROWANIA Z SZYBKIM CZASEM REAKCJI
+ BARDZO INTUICYJNE I PROSTE STEROWANIE
+ MYCIE AUTOMATYCZNE ACTIVE CLEANING
+ 99 PROGRAMÓW, KAŻDY PO 9 KROKÓW
+ HACCP – ŁATWA I BŁYSKAWICZNA ANALIZA PUNKTÓW KRYTYCZNYCH
+ INTERFEJS LAN - ZDALNY DOSTĘP I ZARZĄDZANIE DANYMI POPRZEZ PRZEGLĄDARKĘ INTERNETOWĄ
+ POPRZECZNY UKŁAD GN – BEZPIECZEŃSTWO I LEPSZA KONTROLA WIZUALNA
+ MINIMALNA ILOŚĆ CZĘŚCI Z TWORZYWA – WIĘKSZA WYTRZYMAŁOŚĆ I NIEZAWODNOŚĆ

Piece konwekcyjno-parowe Retigo Vision 623 nadają się idealnie do kuchni z wydajnością do 50 porcji dziennie. Rozmiary pojemników gastronomicznych to GN 2/3 (354x325 mm). Piece te można zainstalować na standardowej podstawie lub na konsoli naściennej czy bezpośrednio na stole. System generowania pary jest wyłącznie natryskowy. Źródłem ciepła jest energia elektryczna.

Żądanie

TODO /3d/nejaky_soubor_b-623.html

Wyjątkowe funkcje

 Vision Perfect Cooking

Daj swoim gościom dobry powód by wracali do Twojego lokalu. Dzięki piecom konwekcyjno-parowym Retigo Vision zyskujesz pewność, że zawsze osiągniesz doskonałe efekty gotowania. Przygotowane potrawy mają idealny kolor, są soczyste, chrupiące i zdrowe, a wszystko to przy minimalnej ilości tłuszczu.

 Vision Design

Pomaga gotować łatwo i wygodnie. Piece konwekcyjno-parowe Retigo Vision to doskonałe połączenie funkcjonalności, wyjątkowej ergonomii i atrakcyjnego wyglądu. Wszystko to przy najwyższym poziomie bezpieczeństwa i higieny.

 My Vision Controls

Daje Ci czas byś mógł skoncentrować się na gotowaniu i rzeczach ważnych dla Ciebie. Najprostsze sterowanie na rynku pomoże Ci zaoszczędzić czas oraz szybko i łatwo wprowadzić potrzebne ustawienia. Czas reakcji ekranu jest idealny, nawet jeśli Twoje dłonie są tłuste lub kiedy nosisz rękawice.

 Smart Investment

Oszczędzasz pieniądze każdego dnia. Najniższe na rynku zużycie energii i wody w połączeniu z ekonomicznym myciem automatycznym, to gwarancja szybkiego zwrotu zainwestowanego kapitału.

Standardowe funkcje

Gotowanie

  • Gorące powietrze 30 – 300 °C
  • Funkcja kombi – gorące powietrze/para 30 – 300 °C
  • Funkcja gotowania w parze 30 – 130 °C
  • Bio-gotowanie 30 – 98 °C
  • Pieczenie nocne – Oszczędność czasu, energii i pieniędzy.
  • ASGS (Advanced Steam Generation System) – Szybkie generowanie nasyconej pary.
  • Poprzeczne półki – Bezpieczniejsze i wygodniejsze ułożenie pojemników GN. Lepszy podgląd obrabianych potraw.
  • Regeneracja, system bankietowy – Obróbka termiczna polegająca na regeneracji i utrzymywaniu potraw do serwowania.
  • Pieczenie niskotemperaturowe – Minimalna utrata wagi, większa soczystość i lepszy smak.
  • Automatyczny przedgrzew/chłodzenie minimalizuje spadek temeratury na początku obróbki. Rozpocznij pieczenie z wymaganą temperaturą.
  • Sous-vide, suszenie, pasteryzacja, konfitowanie, wędzenie – Specjalne programy dla nowoczesnej gastronomii.

Vision Controls

  • 7 calowy kolorowy dotykowy panel sterujący – proste i intuicyjne sterowanie.
  • Książka kucharska – 99 programów po 9 kroków.
  • Active Cleaning – Oszczędne automatyczne mycie. Kucharz nie musi już więcej poświęcać czasu na mycie.
  • Automatyczny start – Możliwość ustawienia opóźnionego uruchomienia.

Pozostałe wyposażenie

  • Podwójna szyba w drzwiach – Minimalne straty ciepła, niskie zużycie energii, jeszcze lepsze chłodzenie drzwi.
  • Dwukierunkowe obroty wentylatora – Idealnie równomierny efekt pieczenia.
  • Solidna klamka – wygodne i bezpieczne otwieranie urządzenia, antybakteryjne wykonanie.
  • Stal nierdzewna AISI 304/316 – najwyższej jakości wykonananie z powłoką o podwyższonej trwałości.
  • Chemicznie wytrawiana komora gotowania – zaokrąglone narożniki dla łatwego czyszczenia.
  • Rynienka ociekowa pod drzwiami – Brak wody na podłodze.
  • Dwa doprowadzenia wody – Oszczędność urządzeń uzdatnienia wody.
  • WSS (Water Saving System) – Specjalny system odpływu i wbudowany rekuperator pozwala zmniejszyć
    zużycie wody.
  • Wyjmowane półki na GN z odstępem 65 mm między półkami.

Łącza

  • Port USB – Łatwe odczytywanie i wczytywanie danych.
  • Interfejs Ethernet/LAN – zdalny dostęp i zarządzanie danymi poprzez przeglądarkę internetową
  • VisionCombi software – Zarządzanie programami z komputera PC, podglad danych HACCP.

Zapis danych

  • Zapis HACCP – Łatwa i błyskawiczna analiza punktów krytycznych.
  • Kompletny zapis danych pracy.

Serwis

  • SDS (Service Diagnostic System) – Automatyczna informacja o błędach.

    

 

 

Dane techniczne

ModelO 623 i
Specyfikacja techniczna 2E2623IZ 
Zasilanie elektryczne
Wytwarzanie pary iniekcja
Pojemność 6 x GN2/3
Orientacyjna ilość porcji 30-50
Rozstaw prowadnic 65 mm
Wymiary (szer. x wys. x gł.) 683 x 602 x 586 mm
Waga 62 kg
Moc całkowita 5 (3,4*) kW
Moc grzewcza 4,8 (3,2*) kW
Zabezpieczenie 16 A
Zasilanie 3N~/400V/50-60Hz
Poziom hałasu max. 70 dBA
Przyłącze wody/odpływu G 3/4” / 50 mm
Temperatura 30 - 300 °C

 *zdatne do użycia z 1N~/230V/50Hz

Rysunki

Elektryczny O 623 i

A - Klapka | B - Komin | C - Odpływ | D - Odprowadzanie spalin | E - Elektryka | V1 - Woda nieuzdatniona | V2 - Woda uzdatniona