Retigo s.r.o.

Hotel Wellness & Spa Horal

Miejsce realizacji: Radhošťská 1691 756 61, Rožnov pod Radhoštěm
Rok realizacji: 2025
Kraj: Czech Republic
Rodzaj działalności: Hotel
WWW miejsca realizacji: Hotel Wellness & Spa Horal

Hotel Wellness & Spa Horal znajduje się w Rožnovie pod Radhoštěm, u podnóża góry Radhošť. Oprócz komfortowego zakwaterowania, oferuje on wyjątkowe centrum odnowy biologicznej z saunami, basenem relaksacyjnym, restauracją z tarasem zewnętrznym oraz winiarnią z kominkiem. Hotel jest zazwyczaj w pełni oblegany w sezonie zimowym i letnim, a jego celem jest przyciągnięcie i zaspokojenie nawet najbardziej wymagających gości. Duży udział w tym ma restauracja hotelowa, która koncentruje się na kuchni lokalnej i gotuje z lokalnych składników.

Co przygotowujecie Państwo w piecach konwekcyjno-parowych i z jakich programów korzystacie najczęściej?

W piecach konwekcyjnych pieczemy i wędzimy mięso, głównie dziczyznę, polędwicę, kurczaka i wieprzowinę. Używamy ich również do przyrządzania dodatków.

Jaką cechę pieców konwekcyjno-parowych cenicie najbardziej?

Jedną z zalet pieców konwekcyjnych Retigo jest ich długotrwała i bezawaryjna trwałość. Nie są podatne na awarie ani usterki.

Jakie korzyści piece wnoszą do Waszej kuchni?

Największą zaletą jest to, że piece konwekcyjne znacznie ułatwiają nam pracę. Oszczędzają nam wysiłku fizycznego, nie musimy dźwigać ciężkich garnków, a także oszczędzają czas i energię. Możemy gotować kilka różnych potraw jednocześnie, niezależnie od tego, czy są to ziemniaki, warzywa, mięso, wszystko przygotowujemy w piecu konwekcyjnym jednocześnie. Oszczędza to nie tylko pracę, ale i energię.

Czy polecilibyście Retigo innym klientom?

Zdecydowanie tak, to produkt o sprawdzonej jakości. Pracowałem również za granicą i potrafię ocenić, które urządzenia są naprawdę dobre, a które tylko na pierwszy rzut oka.

 

Zdeněk Pajurek
Szef kuchni