Retigo s.r.o.

City Club Restaurant

Miejsce realizacji: Meziříčská 1710, Rožnov pod Radhoštěm
Rok realizacji: 2025
Kraj: Czech Republic
Rodzaj działalności: Restauracja
WWW miejsca realizacji: City Club Restaurant

Restauracja City Club, położona niedaleko centrum Rožnova pod Radhoszczem, oferuje nowoczesną kuchnię i popularne specjały kuchni międzynarodowej. Restauracja kładzie nacisk na wysokiej jakości składniki i profesjonalny sprzęt kuchenny. W 2023 roku do swojej kuchni zakupiono piec konwekcyjny Retigo, który szybko stał się integralną częścią jej codziennej pracy. 

Z poniższego wywiadu z szefem kuchni Petrem Jurajdą dowiesz się, jak to urządzenie ułatwia pracę zespołu kucharzy.

Co przygotowywujecie w piecu konwekcyjno-parowym?

Absolutnie wszystko – od ziemniaków, przez warzywa, po pieczone mięsa. Naprawdę wszystko.

Z jakich programów korzystacie najczęściej?

Preferujemy korzystanie z własnych programów, które sami ustawiamy i wiemy, że nam odpowiadają. To znacznie przyspiesza i ułatwia naszą pracę. Stosujemy również pieczenie w niskiej temperaturze przez całą noc, szczególnie podczas przygotowywania żeberek wołowych. Pieczemy je naprawdę długo – całą noc w niższej temperaturze.

Kiedy piec konwekcyjny najbardziej Wam pomaga w ciągu dnia?

Zdecydowanie w porze lunchu, podczas przygotowywania dań a'la carte. W naszej restauracji zajmujemy się głównie przygotowywaniem różnego rodzaju mięs, np. metodą sous-vide. 

Co sądzicie o sterowaniu piecem konwekcyjno-parowym Retigo? Czy Wam odpowiada?

Sterowanie jest szybkie i proste. Wyświetlacz reaguje bardzo niezawodnie, nawet w tłustych rękawicach, co jest ogromnym ułatwieniem. 

Co dla Was oznacza Retigo jednym słowem?

Jakość. 

Czy polecilibyście Retigo innym klientom? 

Zdecydowanie. 

Jurajda Petr
Szef kuchni