GN pojemniki & GN Adapteri

Zupełnie nowa generacja chłodziarek / zamrażarek szokowych, które oprócz tradycyjnego chłodzenia / zamrażania, mogą obsługiwać gotowanie w niskiej temperaturze w temperaturach do + 80 ° C.
Dzięki programowaniu możliwe jest ustawienie automatycznego rozmrażania żywności na temperaturę serwowania lub regenerację schłodzonej żywności.
Dzięki zintegrowanemu grzejnikowi urządzenie może być również używane do nocnego gotowania w niskiej temperaturze.
Sprawia, że jedzenie dłużej nadaje się do spożycia
Znane również jako szybkoschładzanie, pozwala obniżyć temperaturę artykułów spożywczych z +95°C do +3°C w czasie krótszym niż 90 minut, wywołując prawdziwy szok termiczny, który zapobiega rozprzestrzenianiu się bakterii.
Zapewnia zachowanie tekstury, wyglądu, smaku i zapachu potraw
Znane również jako szybkozamrażanie, pozwala obniżyć temperaturę żywności do -18°C w czasie krótszym niż 240 minut, uzyskując w ten sposób małe kryształki wody i konserwując cząsteczki żywności.
Gwarantuje usunięcie pasożyta Anisakis
Pasożyt ginie w temperaturze przekraczającej 60°C lub w przypadku zamrożenia na dłuższy czas. Aby chronić konsumentów, Ministerstwo Zdrowia wprowadziło prawo, które zobowiązuje restauracje do zamrażania żywności do temperatury -20°C na co najmniej 24 godziny przed podaniem.
Możliwość zaprogramowania odmrażania żywności
Program ten umożliwia kucharzowi wybranie godziny, w której żywność będzie gotowa. Urządzenie Combi Chill automatycznie przywróci w odpowiednim czasie żywność do dodatniej temperatury bez negatywnego wpływu na jej strukturę, teksturę, wygląd, smak i zapach.
Cykl, który pozwala przygotowywać potrawy nawet w nocy
Jednym z najważniejszych składników w kuchni jest czas. Powolne gotowanie, znane również jako gotowanie w niskiej temperaturze, to specjalny cykl, który umożliwia podkreślenie najlepszych cech produktu. Cykl powolnego gotowania jest zalecany w przypadku niektórych rodzajów mięsa i ryb. Korzystanie z tej techniki gotowania pozwala wzmocnić smak i kolor potraw, zmniejszyć utratę masy i rozpuścić tkanki łączące, które powodują, że mięso jest twarde. Po zakończeniu cyklu powolnego gotowania urządzenie Combi Chill aktywuje cykl schładzania ujemnego lub dodatniego lub utrzymuje temperaturę na poziomie +65°C.
Model | BC 1011 Combi |
---|---|
Pojemność | 10 x GN1/1 |
Pojemność schłądzarki +90° C > +3 °C | 40 kg |
Pojemność zamrażarki +90° C > -18 °C | 25 kg |
Waga | 200 kg |
Rozstaw prowadnic | 75 mm |
Wymiery (Sz x W x G) | 800 x 1800 x 825 mm |
Całkowita moc | 2,5 kW |
Moc cieplna | 1 kW |
Zabezpieczenie | 16 A |
Zasilanie | 3N~/400V/50Hz |
Czynnik chłodzący | R 452 A |