Retigo s.r.o.

Vision Pistolet olejowy

Pistolet olejowy to specjalne urządzenie pozwalające na oszczędność do 2/3 kosztów związanych ze zużyciem tłuszczów podczas gotowania lub smażenia w piecu konwekcyjno-parowym. Dzięki wąskiej dyszy umożliwia perfekcyjne pokrycie potrawy bardzo cienką warstwą płynu, co zapewnia świetną kolorystykę smażonego dania przy minimalnym zużyciu tłuszczu. Dzięki wymienialnej dyszy pistolet można wykorzystać również do innych lepkich substancji używanych w gastronomii, jak np. czekolada.

Żądanie

TODO /3d/nejaky_soubor_b-623.html

Podstawowa charakterystyka

  • Wszelkie wykorzystane materiały posiadają certyfikat użytku w gastronomii
  • Olbrzymia oszczędność tłuszczu dzięki nanoszeniu bardzo cienkiej warstwy
  • Łatwe napełnianie i czyszczenie
  • Wymienialne dysze w zależności od rodzaju wypełnienia
  • Możliwość ustawienia gęstości spryskiwania
  • Podłączenie do 220 V za pomocą 2,5 m kabla

Dane techniczne

Waga 1,4 kg
Zasilanie 1N~/230 V / 50 Hz
Moc cieplna 60 W
Szybkość rozpylania (woda) 280g/min.
Maksymalna lepkość 120 DIN-sec.
Maksymalne ciśnienie 160 b
Pojemność zbiornika 700 ml
Tłok Stal nierdzewna
Długość kabla 2,5 m